Luchthaven Jemen dicht na luchtaanval

In de Jemenitische hoofdstad Sanaa is de start- en landingsbaan van de luchthaven buiten gebruik nadat ze zaterdagnacht werd gebombardeerd. Dat meldt een bron op de luchthaven.

De bommen werden gedropt door vliegtuigen van de coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië, die gericht is tegen de sjiitische houthi-rebellen. De militaire operatie startte afgelopen donderdag. "Het is de eerste keer dat ze de startbaan bombarderen", weet de bron.

Wegens het geweld trokken de Verenigde Naties, buitenlandse ambassades en buitenlandse bedrijven zaterdag nog hun personeel uit Sanaa weg. Meer dan 200 mensen werden via de luchthaven geëvacueerd. Maar de strijd gaat intussen gewoon door. 

Ten oosten van de hoofdstad werd in de nacht van zaterdag op zondag het hoofdkwartier van de Jemenitische Republikeinse Garde, die aan de zijde van de houthi's staat, onder vuur genomen door de Saoedi's en hun medestanders. Volgens een militaire bron zouden daarbij 15 soldaten gedood zijn. Het militaire ziekenhuis in Sanaa kreeg de lichamen van 12 overleden soldaten binnen, alsook 18 gewonden.