29 doden bij verkiezingen Nigeria

In Nigeria zijn zaterdag zeker 29 mensen omgekomen bij de verkiezingen. Dat gebeurde bij aanvallen die worden toegeschreven aan de islamistische terreurgroep Boko Haram.

Bij de dodelijkste aanval kwamen in het dorp Barutai, in de staat Borno, maar liefst 23 personen om. Zij werden levend in hun huizen verbrand of onthoofd. Volgens getuigen maakten de strijders van Boko Haram onder andere gebruik van kettingzagen. Daarnaast werden elders in de regio nog eens zes andere mensen gedood.

Boko Haram doodde al 14.000 mensen

In heel Nigeria werden ongeveer 360.000 politieagenten ingezet in een poging het geweld zo veel mogelijk in te perken. Er gelden ook strenge veiligheidsmaatregelen. Sinds 2009 zou de terreurgroep Boko Haram al verantwoordelijk zijn voor de dood van zo'n 14.000 mensen.

Verkiezingen verlengd

In bepaalde delen van het land gaan de verkiezingen intussen door tot zondag. Ze worden verlengd, omdat de registratie van kiezers vertraging heeft opgelopen door technische problemen. Het oponthoud was voornamelijk te wijten aan het gebruik van biometrische identiteitskaarten. De resultaten van de stembusslag worden ten vroegste maandag verwacht.