Jemen: 54 doden bij gevechten in Aden

Bij gevechten tussen rivaliserende groepen zijn in Aden, de op één na grootste stad van Jemen, minstens 54 doden gevallen. Dat maakten functionarissen en getuigen bekend. In een opslagplaats van het Jemenitische leger waren hevige ontploffingen te horen.

Bij gevechten tussen rivaliserende, gewapende groepen in Aden zijn in drie dagen minstens 54 mensen om het leven gekomen. Nog eens 187 anderen raakten gewond, verklaarde de directeur van het departement voor Gezondheid in de stad. De slachtoffers vielen bij gevechten tussen verdedigingscomités en sjiitische houthi-milities, die in de straten van Aden zijn verschenen, aldus nog de directeur. Hij had het over een voorlopige balans.

De ontploffingen in het depot waren in de hele stad te horen. Boven de wapenopslagplaats vormden zich rookkolommen. Volgens getuigen zijn er doden en gewonden, maar een juiste balans kon niet verkregen worden. De opslagplaats ligt in een berggrot, nabij de haven van Aden. Het depot behoort het leger toe, maar de soldaten verlieten de opslagplaats vorige week.