Dossier Vliegtuigcrash Alpen

Nationale dienst op 17 april in Keulen

Op 17 april vindt in de kathedraal (Dom) van Keulen een nationale rouwceremonie plaats voor de slachtoffers van de crash van het toestel van Germanwings. Dat kondigde een woordvoerder van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen zaterdag aan. In de kathedraal in Digne-les-Bains, niet ver van de plaats van de crash in het zuidoosten van Frankrijk, is zaterdag rond 10.30 uur een ceremonie begonnen voor de slachtoffers.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de president Joachim Gauck zullen deelnemen aan de plechtigheid in Keulen. "Families en vrienden van de slachtoffers", van wie velen afkomstig waren van de regio, zijn uitgenodigd, net als vertegenwoordigers van andere getroffen landen, aldus nog de woordvoerder.

De Airbus A320 van Germanwings, die van Barcelona naar Düsseldorf vloog, stortte dinsdag neer in de Franse Alpen. Daarbij kwamen alle 150 inzittenden om het leven. Volgens de eerste elementen van het onderzoek wordt de copiloot, die gezondheidsproblemen zou hebben gehad, ervan verdacht het toestel bewust te hebben laten neerstorten.