Dossier Vliegtuigcrash Alpen

"Pak medicijnen gevonden in flat Lubitz"

De Duitse politie heeft in het appartement van Andreas Lubitz in Düsseldorf een groot aantal medicijnen gevonden voor de behandeling van psychische stoornissen. Dat schrijven Duitse media. Lubitz is de copiloot die ervan verdacht wordt de Airbus A320 van Germanwings met opzet te laten hebben neerstorten in de Franse Alpen.

Lubitz zou ook in behandeling geweest zijn bij verschillende neurologen en pscychiaters. De krant Die Welt heeft die informatie naar eigen zeggen van “een hooggeplaatste onderzoeker”. Lubitz zou onder ernstige stress geleden hebben en was naar verluidt zwaar depressief.

"Persoonlijkheid niet enige piste"

Eerder vandaag zei een onderzoeker nog dat de persoonlijkheid van de copiloot niet de enige piste is die wordt onderzocht. Er zou nog geen bezwarend element zijn gevonden dat verklaart waarom Lubitz het vliegtuig met opzet liet neerstorten.

"Wereld zal mijn naam kennen"

De ex-vriendin van Lubitz, die bovendien stewardess is, vertelde aan de Duitse krant Bild dat hij ooit zei dat op een dag de hele wereld zijn naam zou kennen. “Indien hij het vliegtuig effectief heeft doen neerstorten, is het omdat hij begreep dat door zijn gezondheidsproblemen zijn droom van een baan bij Lufthansa, als kapitein en langeafstandspiloot bijna onmogelijk was”, vertelt ze. Lufthansa is het moederbedrijf van Germanwings.

De vrouw zegt dat ze de relatie met Lubitz heeft verbroken omdat “het meer en meer duidelijk werd dat hij een probleem had. Tijdens discussies kraakte hij en begon hij te wenen”, vertelt ze. “’s Nachts werd hij wakker door nachtmerries en riep hij ‘We vallen’.”