Dossier Griekse crisis

Geruchten ontslag Varoufakis: "amusant"

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis is niet van plan om op te stappen. Dat reageren twee Griekse regeringsbeambten op de bewering die de Duitse krant Bild vandaag op zijn online pagina maakt. Daar zou een insider beweren dat het niet lang meer zal duren voor Varoufakis zal moeten opstappen. Ook de Griekse Financiënminister zelf laat in een tweet weten dat hij de geruchten eerder “amusant” vindt.

In de online versie van Bild wordt er een anonieme insider van de Griekse regering geciteerd die zegt dat het niet lang meer zal duren voor de Griekse minister van Financiën, Varoufakis, zijn ontslag zal moeten indienen. Maar dat zou “niet waar zijn en totaal niet stroken met de realiteit”, aldus een van twee Griekse regeringsbeambten die de bewering tegenspreken.

Er doen al een hele tijd geruchten de ronde over het vertrek van Varoufakis. Hij is dan ook een opvallend figuur die veel in de media verschijnt wanneer het gaat om de onderhandelingen tussen Griekenland en de Europese Unie wat de financiële crisis betreft, die bovendien niet al te vlot verlopen.