Jemen: Tweede dag met luchtaanvallen

Saoedi-Arabië en zijn bondgenoten hebben voor de tweede dag op rij luchtaanvallen uitgevoerd tegen de Hoethi’s in Jemen. De coalitie had het opnieuw gemunt op doelwitten in de hoofdstad Sanaa. Veel inwoners zijn in paniek op de vlucht geslagen.

Volgens de Arabische nieuwszender Al-Arabija werden ook stellingen van de Republikeinse Garde, dat onder bevel staat van de voormalige president Ali Abdullah Salih en met de Hoethi's verbonden is, onder vuur genomen. Tegenstanders zien achter de opstand van de Hoethi's de hand van Salih.

Naast de doelwitten in Sanaa, waaronder het presidentieel paleis dat in handen is gevallen van de Hoethi's, werd ook de luchthaven van Anad bestookt. Daarnaast werd ook het bolwerk van de sjiitische rebellen in het noorden van Jemen, aan de grens met Saoedi-Arabië, gebombardeerd, aldus de onafhankelijke Jemenitische nieuwssite Barakish.net.

Sinds de start van de luchtaanvallen zouden er al 39 slachtoffers gevallen zijn, waaronder 12 burgers toen een residentiële wijk in Sanaa werd gebombardeerd.