Dossier Vliegtuigcrash Alpen

Verscheurd ziektebriefje in woning copiloot

Duitse speurders hebben in de woning van de copiloot een verscheurd ziektebriefje gevonden voor de dag van de crash. Dat heeft het Duitse gerecht bevestigd. Eerder raakte al bekend dat tijdens de huiszoekingen in het ouderlijk huis en het appartement van de man een “aanwijzing” zou gevonden. Of dat om dit ziektebriefje gaat, is niet duidelijk.

Zeker is dat er geen afscheidsbrief is gevonden of iets waarmee de copiloot verduidelijkt waarom hij het vliegtuig doelbewust heeft laten neerstorten. Volgens de speurders is er ook geen bewijs van een politiek of religieus motief. Op de beelden is wel te zien dat speurders een computer uit het ouderlijk huis in het Duitse Montabaur dragen, waar de 28-jarige Lubitz  nog woonde. Ook zijn appartement in Düsseldorf is doorzocht.

De ouders van Lubitz zijn op dit moment zelf in Frankrijk. Tijdens de huiszoeking werden de speurders daarom bijgestaan door een vriend van de familie, die hen kon zeggen waar de persoonlijke spullen van de copiloot te vinden waren. Meer dan waarschijnlijk is dit de man die op de beelden naar buiten wordt begeleid en daarbij wordt afgeschermd door de politie.