Flatgebouw New York stort in na inferno

In het Amerikaanse New York heeft een hevige brand gewoed in een flatgebouw in Manhattan nadat er een  grote explosie had plaatsgevonden. Vermoedelijk werd de explosie veroorzaakt door een gaslek. Een deel van het gebouw is ingestort en minstens 12 mensen zijn gewond geraakt, waarvan zeker 4 zwaargewond. Ruim 250 brandweerlui kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden en het gebouw te evacueren.

De explosie vond plaats op de twee onderste verdiepingen van het gebouw en was bijzonder hevig. Getuigen dachten aan de ontploffing van een bom, maar al snel bleek dat de explosie veroorzaakt zou zijn door een gaslek. Een uur voor de explosie waren controleurs nog ter plaatse geweest om de situatie na te kijken. zij werden nadien ondervraagd door de politie.

Bij de explosie werd het bekende Belgische restaurant Pommes Frites verwoest. Het is gelegen op 123 Second Avenue. Het gebouw is ingestort en op de beelden die de brandweer op Twitter heeft gepost is te zien dat er niet veel meer overblijft dan wat puin waaruit een dikke rookpluim opstijgt.