Dossier Vliegtuigcrash Alpen

"Omhulsel 2e zwarte doos gevonden"

Onderzoekers hebben in de Franse Alpen het omhulsel van de tweede zwarte doos gevonden van de Airbus A320 die daar gisteren is gecrasht. Dat heeft de Franse president François Hollande op een persconferentie gezegd. Eerder waren er berichten dat de zwarte doos zelf was gevonden, maar dat klopt dus niet. Gisteren werd wel al de eerste zwarte doos gevonden, daarop zijn de cockpitgesprekken geregistreerd. De zoektocht naar de tweede zwarte doos, met de vluchtgegevens op, gaat onverminderd door.

Hollande liet weten dat Frankrijk beschikt over wereldbefaamde onderzoekers die zullen achterhalen wat de oorzaak van de crash is. "De zoektocht blijft duren tot er resultaten zijn", zei Hollande. Om de oorzaak van de crash te achterhalen zijn de twee zwarte dozen van de vlucht van groot belang.

Eén zwarte doos, die de gesprekken in de cockpit registreerde, werd gisteren al teruggevonden en wordt op dit moment onderzocht. Deze zwarte doos was zwaar beschadigd, maar nog wel bruikbaar. De tweede zwarte doos is nog zoek. Al werd dus wel al het omhulsel ervan gevonden.

Bekijk ook: