Dossier Vliegtuigcrash Alpen

Airbus had maandag nog technisch defect

De Airbus van de Duitse maatschappij Germanwings die dinsdag in de Franse Alpen is neergestort, heeft maandag een technisch probleem gekend, zo heeft een woordvoerster van moedermaatschappij Lufthansa bevestigd. Maar dat probleem kan volgens Lufthansa-topman Carsten Spohr niet de oorzaak zijn van de vliegtuigcrash.

Er was een probleem met een luik dat open- en dichtgaat bij het uitklappen van de voorwielen. Het toestel bleef maandag de hele dag aan de grond in de Duitse stad Düsseldorf.  Maar Spohr beweert dat dit probleem de dag zelf nog is opgelost.

De zoektocht naar de oorzaak van de crash blijft dus verdergaan. Gisteren werd al een van de twee zwarte dozen van het vliegtuig gevonden. De analyse daarvan zou heel wat duidelijkheid kunnen brengen. Het is nog niet bekend om welke van de twee zwarte dozen het juist gaat. Het kan diegene zijn met de vluchtgegevens, zoals de hoogte, de snelheid en de temperatuur, of het kan die met de cockpitgesprekken zijn. Daarop staan dus ook de laatste woorden van de piloten voor de crash.