Dossier Vliegtuigcrash Alpen

Dit weten we over de 150 slachtoffers

De crash van vlucht 4U9525 in de buurt van Dignes-les-Bains heeft het leven gekost aan 150 mensen. Onder de slachtoffers minstens één Belg, dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders bevestigd. Daarnaast zouden onder meer twee baby’s en 16 Duitse schoolkinderen bij de slachtoffers zijn.

Aanvankelijk was er sprake van 148 mensen aan boord, maar dat aantal werd later bijgesteld naar 150 mensen, nadat duidelijk werd dat er twee baby’s aan boord waren die niet op de passagierslijst stonden.

Volgens de Franse president Hollande waren er geen Fransen aan boord van het vliegtuig, maar wel Spanjaarden, Duitsers en ook Turken. Zo waren er 45 Spanjaarden en 67 Duitsers aan boord. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde ondertussen dat er ook zeker één Nederlands slachtoffer is.

Er waren ook zestien schoolkinderen aan boord uit een school uit het Duitse dorpje Haltern am See. "Zijn zij zeker aan boord gegaan, samen met hun twee leerkrachten", bevestigt de directeur van de school. "We moeten dus uitgaan van het slechtste." De leerlingen waren op uitwisseling met een Spaanse school.