Dossier Vliegtuigcrash Alpen

Duitse Airbus A320 crasht in Franse Alpen

In het zuiden van Frankrijk, in de buurt van Dignes-les-Bains in de Franse Alpen, is een passagiersvliegtuig van de Duitse luchtvaartmaatschappij GermanWings gecrasht. Er waren 150 mensen aan boord van de vlucht van Barcelona naar Düsseldorf. Dat heeft GermanWings bevestigd. Volgens de Franse president Hollande zijn er geen overlevenden.

Het vliegtuig van het type Airbus A320 stortte rond 11u neer in het Estrop-massief in de Franse Alpen. Het toestel, dat was opgestegen in Barcelona, vloog om 10u45 nog op kruissnelheid op de juiste hoogte, maar plots begon het snel te dalen. Na een duikvlucht van 8 minuten ontving de Franse luchtverkeersleiding het laatste signaal van het vliegtuig om 10u53. Er was aanvankelijk melding van een noodsignaal vanuit de cockpit, maar dat bericht werd later ingetrokken.

"Wellicht geen overlevenden"

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn de eerste brokstukken gevonden in de buurt van Dignes-les-Bains en Barcelonnette. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve is intussen onderweg naar de plaats van het ongeval.

Over het aantal slachtoffers is er nog geen officiële informatie, maar de Franse president François Hollande heeft gezegd dat hij geen overlevenden verwacht. Ook de Franse staatssecretaris voor Transport heeft bevestigd dat er geen overlevenden zijn. Aan boord waren in totaal 150 mensen, waarvan 144 passagiers, 2 piloten en 4 crewleden. Het gaat om de dodelijkste vliegtuigcrash in Frankrijk sinds het ongeval met de Concorde op 25 juli 2000.

Volg de laatste ontwikkelingen in de liveblog: