"Sfeer nog grimmig in Frankfurt"

Na de opening van het nieuwe hoofdkwartier van de Europese Centrale Bank in Frankfurt, zijn rellen uitgebroken. Volgens VTM Nieuws-journalist Jelle Frencken is het daar een grote ravage. “De actievoerders hebben echt een spoor van vernieling getrokken door de straten van Frankfurt."

Ondertussen zijn de actievoerders uit het centrum gedreven, maar er hangt nog steeds een grimmige sfeer. “Er cirkelt al de hele tijd een helikopter boven de straten van Frankfurt. Daarnaast zie je overal zwaargewapende politieagenten op straat.” Die veiligheidsmaatregelen worden genomen omdat het geweld vanavond of morgen misschien opnieuw van start zou kunnen gaan.

Mario Draghi, de voorzitter van de ECB, reageert ontgoocheld. “In zijn toespraak verwees hij naar de rellen die op dat moment plaatsvonden. Hij zegt dat hij niet verantwoordelijk is voor de woede bij de actievoerders.”

De relschoppers zijn boos omdat het gebouw 1.3 miljard euro heeft gekost. “De besparingsmaatregelen die van hieruit worden opgelegd zorgen voor als maar meer armoede bij gezinnen." Dat zorgt voor een groot ongenoegen bij de actievoerders.