Geen verstoppertje meer spelen in Ikea

Verschillende Ikea-winkels staan vanaf nu niet langer toe dat er collectief verstoppertje wordt gespeeld. Het bestuur van de warenhuizen neemt die beslissing nu er via Facebook meer en meer wordt opgeroepen tot zulke massa-evenementen. De hype begon vorige zomer in de Belgische Ikea in Wilrijk.

Volgens Martina Smedberg, de woordvoerster van de Ikea groep, staat de veiligheid van de klanten in hun winkels centraal. “We zorgen ervoor dat de mensen veilig zijn in onze winkels, maar dat wordt moeilijk als we niet eens weten waar die mensen zijn”.

Vorig jaar konden 500 mensen verstoppertje spelen in Ikea in Wilrijk, na een oproep van de 29-jarige Elise De Rijck. Maar nu zijn er soms Facebookgroepen waar duizenden mensen intekenen voor een dergelijk initiatief en dat is volgens Smedberg een risico voor de veiligheid.

Toch zijn er nog altijd verschillende spelletjes waarvoor op Facebook plannen worden gesmeed. Zo hebben 19.000 mensen zich al als aanwezig aangeduid voor een spelletje verstoppertje in Ikea Amsterdam.