Miljonair bekent per ongeluk moorden

Een New Yorkse miljonair heeft in een onbewaakt moment zijn mond voorbij gepraat over moorden die hij meer dan tien jaar geleden heeft gepleegd. De politie heeft de 71-jarige man gearresteerd.

Robert Durst, telg uit het New Yorkse familie-imperium Durst Organization, gespecialiseerd in immobiliën, werd zaterdag gearresteerd in New Orleans op verdenking van de moord in 2000 op zijn vriendin Susan Berman. Zondagavond werd de laatste aflevering van de zesdelige HBO-documentairereeks "The Jinx: The Life And Deaths Of Robert Durst" uitgezonden.

In de serie spreekt Durst openhartig over de verdwijning van zijn eerste vrouw Kathleen McCormack in 1982, de onopgeloste moord op zijn vriendin Susan Berman in 2000, en over de dood van zijn buurman Morris Black in 2001. De producenten van het programma dragen ook nieuw bewijs aan in de moordzaak van Berman. Na een interview over het nieuwe bewijs in de laatste aflevering van de serie, wandelt hij naar de hotelbadkamer en mompelt tegen zichzelf: "Dit is het. Je bent erbij. Wat heb ik in godsnaam gedaan? Hen allemaal gedood, natuurlijk".

Berman zou vermoord geweest zijn omdat ze meer wist over de moord op Dursts eerste vrouw en naar de politie wilde stappen. McCormack verdween in 1982 op mysterieuze wijze.

Durst werd opgepakt na de opnames in een hotel in New Orleans toen hij onder een valse naam probeerde in te checken. De politie wil niet zeggen of ze de tape op voorhand gekregen heeft en zijn bekentenis in de documentaire heeft geleid tot zijn arrestatie.