5 mannen opgepakt na verkrachting non

Na de groepsverkrachting van een bejaarde non in een klooster nabij Calcutta, in het oosten van India, zijn zondag vijf mannen opgepakt. Dat melden officiële instanties. Het vijftal werd ondervraagd om te achterhalen waar de zes mannen zijn die het klooster in Ranaghat zijn binnengevallen. De zes stalen eerst waardevolle voorwerpen en geld, en verkrachtten dan de vrouw.

De politie publiceerde beelden van de bewakingscamera's waarop vier mannen te zien zijn, en beloofde een beloning van 100.000 roepies (ongeveer 1.500 euro) voor informatie over de mannen. "De daders zullen zeker gevat en bestraft worden", aldus KN Tripathi, gouverneur van West Bengalen in de krant Times of India.

De non, die meer dan 70 zou zijn, herstelt in het ziekenhuis. Haar toestand is intussen gestabiliseerd, aldus nog PB Salim, magistraat in het district Nadia. Een topminister in de regering van de deelstaat West Bengalen meent dat de feiten te maken hebben met het toenemende religieus fanatisme in het land.

Vandaag protesteerden studenten in de Oosterse deelstaat West-Bengalen tegen de groepsverkrachting van de non. De studenten, onder wie veel jonge vrouwen, schreeuwen hun woede uit met slogans waarin ze gerechtigheid eisen.  Ze willen dat de politie stappen onderneemt tegen seksueel geweld.

Bekijk ook: