Waar is Vladimir Poetin?

Het Kremlin heeft vandaag nieuwe beelden van president Vladimir Poetin de wereld ingestuurd. Op die manier wil het alle geruchten over de Russische leider de kop indrukken.

De staatstelevisie toont foto's van een ontmoeting tussen Poetin en Vjatsjeslav Lebedev, de voorzitter van het Russische hooggerechtshof. En ook op de website van het Kremlin zijn foto's en een afschrift geplaatst van de ontmoeting, die in de ambtswoning van de president plaatsvond. 

Ziek of vader?

Poetin had eerder deze week een bezoek aan Kazachtstan afgezegd, zonder een reden voor zijn afwezigheid op te geven. Daardoor staken meteen geruchten over zijn gezondheidstoestand de de kop op. Volgens Russische media is de president al bijna een week niet meer in het openbaar gezien.

Maar de mogelijke reden voor zijn afwezigheid kan nog gekker zijn. Volgens sommige media is Poetin met zijn vriendin naar een ziekenhuis in Zwitserland gereisd voor de geboorte van hun kind.

"Poetin is hard aan het werken" 

Of de nu verspreide beelden effectief van vrijdag dateren, kon niet door een onafhankelijke instantie bevestigd worden. Poetins woordvoerder Dmitri Peskov heeft de geruchten over de gezondheidstoestand van de president al toegeschreven aan "voorjaarsmoeheid" bij de journalisten. Hij benadrukt dat Poetin net zeer hard aan het werken is. Maandag zal Poetin in Sint-Petersburg de president van Kirgizië ontmoeten, aldus nog het Kremlin.