Franse speurders onderzoeken crash

In Argentinië is een Frans team van speurders een onderzoek gestart naar de helikoptercrash tijdens de opnames van de realityshow ‘Dropped’. In de crash kwamen tien mensen om: drie kandidaten, vijf programmamedewerkers en twee Argentijnse piloten.

Een inwoner van Villa Castelli, een dorp dicht bij de crashsite, maakte net voor het opstijgen van de helikopters nog enkele foto’s van de passagiers en de piloten. Kort na het vertrek van de helikopters liep het al mis. De twee toestellen botsten tegen elkaar en stortten naar beneden. Niemand overleefde het ongeval. Het blijft onduidelijk wat de oorzaak van het ongeval is. De Franse speurders hopen snel meer antwoorden te vinden.

Onder de slachtoffers bevinden zich drie Franse topsporters die als kandidaat meededen aan de realityshow. Zo kwam de 25-jarige zwemster Camille Muffat, die op de Olympische Spelen van Londen in 2012 nog drie medailles pakte, om het leven. De 29-jarige bokser Alexis Vastine, die in 2008 in Peking een olympische medaille won, stierf bij de crash. Daarnaast behoort ook de 57-jarige zeilster Florence Arthaud tot de slachtoffers.