Dadajev ontkent nu moord op Nemtsov

De hoofdverdachte van de moord op de Russische oppositiepoliticus Boris Nemtsov, Zaoer Dadajev, heeft bekend na gefolterd te zijn. Dat zei de voorzitter van de presidentiële mensenrechtenraad in Rusland, Andrej Baboesjkin. Intussen heeft Dadajev zijn bekentenissen weer ingetrokken. 

"Gezien er redenen zijn te geloven dat (Zaoer) Dadajev en de broers (Anzor en Sjadit) Goebasjev gefolterd zijn, zou de raad het noodzakelijk achten zich tot de procureur-generaal van de Russische Federatie en de voorzitter van het Russische onderzoekscomité te richten om de informatie over marteling te controleren", aldus Baboesjkin. Hij zei "verschillende verwondingen" te hebben ontdekt op het lichaam van Dadejev, toen hij de Russische Tsjetsjeen bezocht in zijn cel dinsdag. "Die verwondingen liep hij op na zijn arrestatie", aldus de mensenrechtenactivist. Dadajev zei dat hij "twee dagen geboeid en met een stoffen zak over het hoofd" had doorgebracht na zijn arrestatie, aldus nog Baboesjkin.

Dadajev heeft intussen zijn verklaringen ingetrokken, waardoor het dossier plots opnieuw een andere wending krijgt. Boris Nemtsov is op 28 februari in het centrum van Moskou doodgeschoten. Dadajev was samen met vier andere verdachten opgepakt.