Google investeert in eeuwig leven

Google Ventures, de tak van Google die verantwoordelijk is voor investeringen en economische groei, mag dit jaar 425 miljoen dollar investeren. Topman Bill Maris heeft beslist hiermee bedrijven te steunen die proberen het leven te verlengen en de dood tegen te houden.

Bill Maris is ervan overtuigd dat het voor de mens mogelijk is om 500 jaar oud te worden. Maar hij is niet de enige bij Google die dat denkt. De internetgigant doneert namelijk ieder jaar miljoenen aan het onderzoekscentrum Calico. Dat Amerikaanse centrum bestudeert hoe mensen veel langer, maar ook gezonder kunnen leven.

Dat zou namelijk enorme voordelen inhouden. Niet alleen voor de mens zelf, maar ook voor de economie en voor het bedrijfsleven. Zo zouden pensioenen bijvoorbeeld overbodig worden. Maar mensen zouden ook veel langer geld uitgeven, wat de economie alleen maar zou boosten.

De directeur van Google Ventures hoopt nu nog meer bedrijven te vinden die met hun technologie een grote impact op de wereld kunnen hebben. “We hebben feitelijk de gereedschappen in de biowetenschappen om alles te kunnen bereiken wat je je maar voor durft te stellen. Ik hoop alleen maar dat ik lang genoeg leef om niet te sterven."