Clinton betreurt gebruik privé-adres

Hillary Clinton zegt te betreuren dat ze enkel haar privé-emailadres heeft gebruikt in plaats van een overheidsadres toen ze minister van Buitenlandse Zaken was. Dat heeft ze dinsdagavond bekendgemaakt op een persconferentie op het hoofdkwartier van de VN in New York. “Het was handiger zo, maar achteraf gezien had ik beter twee e-mailadressen gebruikt.”

Vorige week raakte bekend dat Clinton, Democratische kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, haar officiële e-mailadres van de overheid niet gebruikte. Meteen kwam daar veel commentaar op van de Republikeinen. Zij zeiden dat Clinton op die manier misschien wel informatie wou verbergen over bijvoorbeeld de dodelijke aanslag op het Amerikaanse consulaat in Benghazi in Libië in 2012.

Als een privé-emailadres gebruikt wordt dan loopt de archivering van de berichten moeizamer. Dat omdat de berichten op een privéserver zijn opgeslagen en niet op een overheidsserver. Maar Clinton zegt dat ze op geen enkel moment vertrouwelijke informatie of documenten via e-mail heeft verstuurd.

De Democraten hopen ondertussen dat de storm snel gaat liggen omdat ze eigenlijk geen alternatief hebben voor haar als presidentskandidaat. Voor de Republikeinen is deze heisa dan ook een godsgeschenk.