Franse slachtoffers maakten nog selfies

In de Argentijnse provincie La Rioja zijn tien mensen om het leven gekomen nadat twee helikopters tegen elkaar botsten en crashten. Acht van de tien slachtoffers waren bekende Fransen die een tv-programma aan het opnemen waren. De kandidaten van het realityprogramma 'Dropped' namen nog een groepsselfie vooraleer ze in Argentinië aankwamen. 

 

In het ongeluk kwamen drie Franse topsporters om die als kandidaat meededen aan de realityshow. Zo kwam de 25-jarige zwemster Camille Muffat, die op de Olympische Spelen van Londen in 2012 nog drie medailles pakte, om het leven. Ook de 29-jarige bokser Alexis Vastine, die in 2008 in Peking een olympische medaille pakte en de 57-jarige zeilster Florence Arthaud stierven bij de crash. De vijf andere Franse slachtoffers waren Laurent Sbasnik, Lucie Mei-Dalby, Volodia Guinard, Brice Guilbert en Edouard Gilles.

De zwemster Camille Muffat deelde vrijdag nog een selfie op haar Facebookpagina. Ze schreef "Alles gaat goed. Morgenvroeg vertrek ik naar Ushuaia. Tot binnenkort". Vrienden wensten haar succes en vroegen haar of ze in Argentinië was. "Ja, maar ik mag niets (over de realityshow Dropped) verklappen," antwoordde ze nog mysterieus.