Apple Watch vanaf april te koop

De ‘Apple Watch’, het nieuwste gadget van Apple, is vanaf 24 april te koop en gaat al op 10 april in de voorverkoop in verschillende landen. Dat maakte Apple-topman Tim Cook vanavond bekend tijdens het speciale persevenement het bedrijf. Het is nog onduidelijk wanneer het horloge in België beschikbaar is. Naast het hoogtechnologische horloge lanceerde Apple ook een gloednieuwe MacBook.

Het apparaat werd in september voor het eerst aan het publiek getoond en is nu klaar voor verkoop. Het gaat om een kruising tussen een smartphone en een horloge. Het communiceert via Bluetooth en Wi-Fi met je iPhone en heeft een accu die maar liefst 18 uur meegaat. Naast de tijd lezen, biedt het horloge je revolutionaire opties aan. Zo kan je bellen en berichten ontvangen op je horloge, je muziek beheren en foto’s bekijken, meldingen en herinneringen ontvangen. Het horloge wil je zelfs aan een gezonde levensstijl helpen door bij te houden hoeveel je beweegt en je van tijd tot tijd een herinnering te sturen om uit de zetel te komen.

De horloges zijn in drie uitvoeringen te koop en kosten tussen de 349 en 1099 dollar (tussen 321 en 805 euro) Ze zullen in verschillende Europese landen te koop zijn. Of België daar bij is, is nog niet bekend.

Cook stelde ook een nieuwe MacBook voor. Die is veel dunner (13,1 millimeter op zijn breedste punt achteraan) en lichter (900 gram) dan zijn voorgangers.