Vermist Nederlands gezin terecht

Een gezin met vijf kinderen uit het Gelderse Doorwerth (Nederland) dat sinds gisterenavond vermist werd, is teruggevonden in Duitsland. De kinderen en hun ouders waren als vermist opgegeven nadat hun huis volledig overhoop werd gehaald en de kinderen op school vertelden dat ze naar Amerika zouden verhuizen. De politie vreesde aanvankelijk dat hun verdwijning de voorbode van een gezinsdrama was.

De eerste signalen over de verdwijning van het gezin kreeg de politie zondag binnen. Buurtbewoners hadden de politie gealarmeerd nadat er een enorm kabaal te horen was. De woning van het gezin zou ook een enorme puinhoop geweest zijn. Een getuige vertelde ook dat de vader van het gezin vertelde dat  "ze een kort eindje zouden rijden". Er werd dus gevrees voor een familiedrama.

Twee van de vijf kinderen van het gezin hadden vrijdag al afscheid genomen hebben op hun basisschool. Ze gaven ook een afscheidfeestje. Volgens Rob Hulstein, de directeur van de school, zou het gezin naar de Verenigde Staten vertrekken om daar te gaan wonen en werken. “Naar de reden van hun plotse verdwijning, is het voorlopig nog gissen”, zegt de directeur.

Agenten hadden de omgeving vandaag al afgezet en deden onderzoek in de buurt en in de woning van het gezin. Gisteren zette de politie het Nederlandse samenwerkingsverband 'Burgenet' in om uit te kijken naar een zwarte Citroën C5-Break, omdat het gezin met die auto was verdwenen. Bij duikacties in het kader van de zoektocht, werd niets concreets teruggevonden.