4 Handlangers Coulibaly opgepakt

De Franse politie heeft vier mensen gearresteerd die gelinkt kunnen worden aan Amedy Coulibaly, de man die twee maanden geleden in Parijs mensen gijzelde in een Joodse supermarkt en een agente doodde. Dat meldt CNN News. Een van de verdachten zou volgens een woordvoerder van het parket in Parijs een politievrouw zijn. 

Volgens andere bronnen werd, Amar R.,een van de verdachten, al een tijdje in de gaten gehouden voor andere feiten. Nu wordt hij ook in verband gebracht met Coulibaly. Hij zou op 9 januari, de dag van de gijzeling, nog in het gezelschap van Coulibaly zijn geweest en gezien zijn in de buurt van de supermarkt. De vrouwelijke verdachte, is een agente van de nationale politie en tevens de partner van Amar R. Zij zou vertrouwelijke informatie over haar vriend hebben verzameld na de aanslagen.

De gijzeling van de Joodse supermarkt in Port-de Vincennes was een van de gruwelijke terreuraanslagen die begin januari gepleegd werden in Parijs. Op 6 januari vielen de broers Kouachi de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo binnen en schoten daar twaalf mensen dood. Onder de doden waren vier cartoonisten waaronder de hoofdredacteur, Charb.

Op 8 januari schoot Amedy Coulibaly een 26-jarige politieagente  dood in Montrouge en de volgende dag gijzelde hij een joodse supermarkt in Port-de-Vincennes. Bij die gijzeling vielen vijf doden, waaronder Coulibaly zelf. Hij werd neergeschoten toen de politie binnenviel. Ook de Kouachibroers overleefden hun confrontatie met de politie niet. De broers werden op 9 januari doodgeschoten door de politie toen ze zich verscholen in een drukkerij in Dammartin-en-Goële.