Baby overleeft 14 uur lang in autowrak

In de Verenigde Staten heeft een baby veertien uur lang vriestemperaturen overleefd in een autowrak. De moeder van het kind was omgekomen nadat ze met de auto van een brug in een rivier was beland. Dat berichtte de krant Salt Lake Tribune.

Een visser vond het meisje van 18 maanden bij haar overleden moeder, die in de bestuurderszetel zat. De wagen was op het dak in een ondiep deel van de rivier in Utah beland. De baby zou veertien uur doorgebracht hebben in het kinderzitje, met het hoofd omlaag, net boven het water dat door de wagen stroomde. De visser bracht de politie op de hoogte, die het meisje naar de spoeddiensten brachten.

De agenten van Spanish Fork in Utah identificeerden de 25-jarige vrouw. De politie denkt dat de wagen de kant van de brug raakte, waarna die in de rivier terechtkwam. De baby ligt in het ziekenhuis in een stabiele, maar kritieke toestand. Drie politieagenten en vier brandweermannen die ter plaatse waren gekomen, werden later in het ziekenhuis behandeld voor onderkoeling. Zij hebben het ziekenhuis intussen verlaten.