Gebundelde krachten tegen Boko Haram

De legers van Niger en Tsjaad hebben vandaag samen in Nigeria een groot land- en luchtoffensief gelanceerd tegen de gemeenschappelijke vijand, islamistische terreurorganisatie Boko Haram. Dat zegt de regering van Niger. De legertroepen trainen ook samen om de extremisten zo goed mogelijk terug te kunnen dringen.

De aanval vandaag werd gelanceerd vanuit de grensregio in het zuidoosten van Niger. "Zeer vroeg vanochtend hebben Nigerese en Tsjadische soldaten een offensief tegen Boko Haram opgestart, op twee fronten, in de regio van Bosso en in de buurt van Diram", meldt een bron binnen de regering. Volgens een lokale radiozender zijn er "meer dan tweehonderd voertuigen: terreinwagens uitgerust met machinegeweren, tanks, ziekenwagens, watertanks en vrachtwagens zichtbaar in het konvooi", zo luidt het. Dezelfde zender meldt ook dat vliegtuigen dit weekend stellingen van Boko Haram bestookt hebben.

Met het offensief wordt een nieuw front tegen Boko Haram in Nigeria geopend. Ook Tsjaad en Kameroen hadden in het land al een aanval tegen de terreurbeweging opgestart.