"Verdomd, daar loopt een wolf!"

De wilde wolf is teruggekeerd naar Nederland. In Drenthe werd het wilde dier op beeld vastgelegd. Niet veel later wilde de wolf ook een maaltijd in de vorm van een mals schaap meenemen, maar dat was buiten de eigenaar gerekend. De boer vertelt hoe hij zeker twintig minuten achter de wolf aanzat om zijn kudde schapen te beschermen.

Robert Vlieghuis, een boer uit Drenthe, reed gisteren aan het eind van de dag langs de kudde van zijn schoonvader toen hij een wilde wolf een van zijn schapen zag aanvallen. Als een gek begon hij achter het beest aan te hollen in de hoop hem weg te jagen. Zeker twintig minuten lang bleef de boer achter de wolf aanlopen, die overigens niet onder de indruk was. “Hij daagde me echt uit”, vertelt Vlieguis. “Zo van: wat je ook doet, ik pak ze wel”.

De man besefte achteraf pas dat het misschien niet zo slim was om achter een wilde wolf aan te gaan zonder zelfs maar een wapen bij zich te hebben. Hij heeft het er gelukkig toch heelhuids van af gebracht. Het aangevallen schaap trouwens ook.