Aanslag op bus van voetbalploeg Nigeria

De spelersbus van Kano Pillars, de regerende landskampioen van Nigeria, is gisteren in het zuidoosten van het land door gewapende mannen aangevallen. Er zijn minstens vijf spelers verwond door kogels, meldde de nationale voetbalbond vandaag. Volgens de bond was Kano Pillars onderweg naar de stad Owerri toen de bus overvallen werd door onbekenden.

"Ze schoten op de bus en de chauffeur stopte. Toen vroegen ze ons geld en onze telefoons, we hebben gegeven wat ze wilden", vertelde verdediger Isaac Loute. "Daarna schoten ze op een aantal spelers. Wij danken de Heer dat niemand overleden is. We zijn geschokt", ging hij verder.

Vijf spelers raakten gewond. De club tweette donderdag dat de spelers "goed reageren op de behandeling en hopelijk snel het ziekenhuis kunnen verlaten". Door dit incident is de openingswedsrijd van de competitie tussen Kano Pillars en Heartland uitgesteld.

In Nigeria zaait Boko Haram terreur in het noordoosten, terwijl de rest van het land onveilig wordt gemaakt door bandieten. Vooral het olierijke zuiden wordt geteisterd door criminaliteit en ontvoeringen.