Autosalon Genève: de superwagen is terug

Tussen 5 en 15 maart vindt in Genève de prestigieuze International Motor Show plaats. Tijdens deze beurs kunnen autoliefhebbers de nieuwste modellen en technologieën bewonderen. Ook wordt er ieder jaar een auto van het jaar verkozen. Dit jaar is dat de Volkswagen Passat. De pers kon vandaag in Genève al een kijkje gaan nemen.

Naast de voorstelling van nieuwe modellen die op de markt zullen verschijnen, kan je er ook terecht voor de meest spectaculaire conceptmodellen en superwagens, waarop de autoshow dit jaar het accent legt. Volgens Jim Holder, redacteur van het magazine 'What car?', vindt er een verschuiving plaats in de auto-industrie: de focus ligt niet langer op ecologische of zelfrijdende auto’s, maar op supersnelle sportwagens. Zo zullen bekende merken als Ferrari, Porsche en Lamborghini hun nieuwste superwagens uitstallen in Genève. En ook de SUV's of sport utility vehicles lijken het goed te doen.

Volgens Jim Holder wordt de huidige situatie met Rusland nauw in de gaten gehouden door de autobouwers. Door de zwakke roebel investeerden eind vorig jaar heel wat Russen hun geld in luxueuze wagens, aldus Jim Holder. Er werd dus iets minder aandacht besteed aan ecologische wagens, onder meer door de goedkopere gas en de beperkte batterijvoeding. Toch werden er ook nieuwe elektrische en hybride modellen getoond, zoals de Quant-F, van autoconstructeur Nanoflowcell, uit Liechtenstein, dat energie haalt uit opgeladen zoutwater.