Tinder lanceert betalende versie

De populaire dating-app Tinder heeft nu ook een betalende extensie, ‘TinderPlus’, waarin je als gebruiker een aantal extra opties krijgt. Wie iemand bijvoorbeeld per ongeluk heeft afgekeurd, krijgt de optie om die keuze ongedaan te maken. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om naar een ‘match’ te zoeken buiten je eigen omgeving, zoals in het buitenland. Op die manier kan je al een afspraakje plannen waar je op vakantie of zakenreis gaat.

Tinder bestaat sinds 2012 en is razend populair. De dating-app gebruikt foto’s en basisinformatie van je Facebookprofiel. Elke persoon die verschijnt, kan je naar links of naar rechts vegen. Links vegen betekent dat je niet geïnteresseerd bent. Naar rechts betekent dat je die persoon wel leuk vindt. Als hij of zij jou ook heeft goedgekeurd, ben je een ‘match’ en kan je berichten sturen naar elkaar om zo eventueel een afspraakje te plannen.

Wie ouder is, betaalt meer

De prijs voor een abonnement op TinderPlus zal afhangen van welke leeftijd je hebt. Gebruikers die ouder zijn dan 28 jaar zullen meer betalen per maand. Tinder zegt dat het deze verandering gemaakt heeft, omdat ze na vele tests tot de conclusie kwamen dat jongere mensen minder geld hebben om zich een betalend abonnement te veroorloven.

De exacte prijs van de verschillende abonnementen hangt van land tot land af. In Engeland betaal je bijvoorbeeld bijna vier keer meer voor TinderPlus als je ouder bent dan 28. De prijzen variëren daar van 5,4€ voor 18 tot 27-jarigen en 20,55€ vanaf 28 jaar. In de VS ligt de prijsgrens op 30 jaar en daar betaal je ongeveer twee keer meer voor een abonnement: 9,99€ voor wie onder de 30 is en 19,99€ vanaf 30 jaar. Wat de prijs voor TinderPlus in België zal zijn, is voorlopig nog niet geweten.