Samsung pakt uit met nieuw en duur model

Samsung heeft op het Mobile World Congress in Barcelona zijn nieuwe smartphones voorgesteld. Het Zuid-Koreaans bedrijf gaat met de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge de strijd aan met de iPhone 6 en 6 Plus van Apple. De Edge wordt gekenmerkt door een buigend scherm dat tot over de randen van de smartphone loopt. Wie daarmee wil uitpakken, moet wel diep in de buidel tasten. De S6 Edge kost namelijk meer dan 1.000 euro.

De opvallendste vernieuwingen zijn een nieuwe, degelijke vingerafdrukscanner, het nieuwe Samsung Pay, twee verbeterde en snellere camera’s en de mogelijkheid om de toestellen draadloos op te laden. Daartegenover staat wel dat de smartphones niet waterbestendig zijn en er geen microSD-slot is. Bovendien kan de achterkant van de smartphone niet geopend worden om bijvoorbeeld de batterij te vervangen.

Gebogen scherm

De technologie die het meest tot de verbeelding spreekt, is alleen terug te vinden op de Edge, het duurste model van de twee. De S6 Edge beschikt namelijk over een licht gebogen scherm dat over de randen van de smartphone buigt. Het zorgt voor twee nieuwe features: People Edge en Information Stream.

Via People Edge kan je via de kleur op de rand van het toestel zien wie van vijf zelf gekozen contactpersonen je opbelt, zonder dat je dus echt naar het scherm van je smartphone moet kijken. Information Stream geeft gebruikers dan weer de mogelijkheid om bepaalde zelfgekozen meldingen, zoals het weer en de tijd, op de randen van het scherm weer te geven.

Prijzen

De nieuwe modellen van Samsung, en dan vooral de S6 Edge, hebben een stevig prijskaartje meegekregen. De S6 kan je kopen in drie verschillende versies voor 699 euro (32 GB), 799 euro (64 GB) of 899 euro (128 GB). De Samsung S6 Edge, het exemplaar met het gebogen scherm over de randen van het toestel, heeft als richtprijs 1.049 euro meegekregen.