Vrouw gelyncht in Nigeria

In het Nigeriaanse Bauchi is een jonge vrouw gelyncht en verbrand. De massa dacht dat de vrouw zichzelf wou doen opblazen, zo meldden de politie en getuigen.

De vrouw zou geweigerd hebben zich te laten fouilleren aan de ingang van een markt. Ze werd aangevallen door een woedende massa. Volgens een persbericht van de politie werd de vrouw door de massa in brand gestoken en was ze dood voor de politie tussenbeide kon komen. De ordediensten dreven de samengeschoolde massa uiteen, maar verrichtten geen arrestatie.

Een getuige zei dat de vrouw, die vergezeld werd door een man, argwaan wekte toen ze weigerde zich te laten controleren met metaaldetectoren aan de ingang van een busstation vlakbij de markt, en zijn twee flessen aangetroffen die aan haar taille waren vastgekleefd.

Volgens een anonieme politiebron is het weinig waarschijnlijk dat de vrouw een bom bij zich had, want dan zou ze die hebben laten ontploffen toen ze aangevallen werd. "De enige plausibele verklaring is dat ze op een verkenningsmissie is gestuurd om te kijken of het mogelijk is in het station te komen zonder gefouilleerd te worden", klonk het nog.