Enorm rotsblok blokkeert skioorden

Een enorm rotsblok op de weg naar de Franse skioorden Ménuires en Val Thorens blokkeert de doorgang in beide richtingen. Heel wat toeristen zitten vast in de twee skioorden. In totaal staat er ruim 70 kilometer file.

Het enorme rotsblok kwam vrijdag op de toegangsweg naar de twee skigebieden terecht door een aardverschuiving. Daardoor zijn de populaire skigebieden in Les Trois Vallées zo goed als onbereikbaar. De weg is in beide richtingen afgesloten. Er is wel een alternatieve route, maar daar kan slechts beurtelings aankomend en vertrekkend verkeer langs. Bovendien is die weg niet toegankelijk voor bussen. De wegen rond de skigebieden zitten volledig dicht. In totaal staat er al 70 kilometer file.

Geologen bekijken nu hoe de aardverschuiving is ontstaan en hoe het rotsblok verwijderd kan worden. Mogelijk moet het opgeblazen worden. In ieder geval is het nog niet duidelijk wanneer de weg opnieuw vrij zal zijn, want ook op andere plaatsen is de weg zwaar beschadigd door de aardverschuiving.

Toeristen die vast zitten worden opgevangen in verschillende dorpen. Zo hebben Belgische toeristen afgelopen nacht moeten doorbrengen op veldbedden in een sporthal in de buurt. Wintersporters die nog naar de gebieden moeten afzakken, wordt aangeraden te wachten met af te reizen.

Op Twitter hebben sommige toeristen een selfie met de rotsblok geplaatst. Anderen maken van de gelegenheid gebruik om nog extra dagje te skiën.