9 doden na schietpartijen in VS

In het Amerikaanse Missouri zijn negen doden gevallen bij verschillende schietpartijen. Dat bevestigt de politie van Texas. De schietpartijen gebeurden op minstens zes plaatsen in Zuid-Missouri, waarvan minstens vier schietpartijen in het stadje Tyrone plaatsvonden.

Volgens James Sigman, de County Sheriff van het gebied waarin minstens vier van de incidenten plaatsvonden, zou er op minstens zes plaatsen geschoten zijn. De eerste meldingen over de incidenten kwam binnen rond 3u45 ’s nachts, lokale tijd.

De politie van Texas kreeg een oproep van een minderjarig meisje dat schoten had gehoord. Daarna is ze gevlucht naar haar buren. Agenten hebben in dat huis twee overleden mensen aangetroffen. “Verder onderzoek leidde naar nog vijf slachtoffers en een gewonde in drie andere huizen. In nog een ander huis lag het lichaam van een oudere vrouw die een natuurlijke dood is gestorven”, zegt de woordvoerder van de politie op een persconferentie.

“De vermoedelijke dader, een 36-jarige man uit Tyrone, is dood teruggevonden in zijn wagen, hij pleegde zelfmoord. Dat brengt de balans op negen doden. De gewonde man is overgebracht naar het ziekenhuis.”