Nederland in de ban van 'horroruil'

De Nederlandse stad Purmerend is in de ban van een ‘horroruil’. Al wekenlang huist er een oehoe die er niet voor terugdeinst onschuldige mensen langs achter aan te vallen. Als de uil zijn vleugels strekt, kan het dier een spandwijdte van wel twee meter bereiken.

De mensen in Purmerend leven voortdurend in angst sinds het dier begin februari zijn intrede maakte in de stad. Het dier kan echter niet zomaar gedood worden, want het gaat om een beschermde vogel. De gemeente moet eerst de ontheffing aanvragen, vooraleer er effectief ingegrepen kan worden.

De oehoe heeft inmiddels al meer dan twintig luchtaanvallen doorgevoerd. Als het beest iemand te pakken heeft, krabt hij heftig, zelfs tot bloedens toe. Afgelopen dinsdag werden nog twee lopers naar het ziekenhuis gebracht omdat ze zo ernstig gewond waren.

Het gemeentebestuur van Purmerend heeft intussen de inwoners aangeraden om nooit zonder paraplu op straat te gaan. Op die manier kunnen ze zich toch een beetje beschermen tegen een mogelijke aanval van het dier.