3 arrestaties voor dronevlucht Parijs

Nadat er afgelopen nachten verschillende drones waren waargenomen boven Parijs, zijn gisteren drie journalisten van televisiezender Al-Jazeera opgepakt. Zij lieten woensdagmiddag in het bos van Boulogne, in het westen van parijs, een drone vliegen. Of er een verband is met de eerdere vluchten, is nog niet duidelijk.

In de nacht van dinsdag op woensdag werden tussen 22 uur en 1 uur verschillende drones waargenomen boven Parijs. Onder meer in de omgeving van de Place de la Concorde, de Eiffeltoren en langs de Seine. De zones waar ze over vlogen, komen grotendeels overeen met de plaatsen waar in de nacht van maandag op dinsdag ook al vijf drones zijn waargenomen.

Het gerecht is dinsdag een onderzoek gestart voor het "vliegen met een luchtvaartuig in een verboden zone". De speurders hebben het raden naar de motieven van de herhaalde dronevluchten. Een dikke maand geleden zorgde een onbekende drone boven het Elysée nog voor de nodige onrust bij onze zuiderburen. Sinds oktober zijn in de omgeving van Franse kerncentrales een twintigtal drones gezien. De daders konden niet geïdentificeerd worden.

In de Franse hoofdstad zijn momenteel talrijke veiligheidstroepen ingezet, na de dodelijke aanslagen begin januari tegen onder meer het satirische weekblad Charlie Hebdo.