Politie Venezuela doodt 14-jarige

Tijdens een straatprotest tegen de Venezolaanse regering heeft de politie een 14-jarige jongen neergeschoten. De tiener werd geraakt in het hoofd en stierf op weg naar het ziekenhuis. De bevolking van San Cristóbal, waar het incident gebeurde, is geschokt en woedend. Tijdens een persconferentie vertelde de politie dat de agent die het schot loste, aangehouden wordt op verdenking van moord.

Ook de Venezolaanse president Maduro verklaarde geschokt te zijn. Hij eiste een onderzoek en de arrestatie van de dader. Maar een maand geleden gaf de overheid wel de toestemming aan politieagenten om vuurwapens en dodelijk geweld te gebruiken om protesten onder controle te houden. Toen reageerden verschillende mensenrechtenorganisaties al dat die nieuwe regel levensgevaarlijk vaag was, maar de overheid had er geen oren naar.

De spanningen in Venezuela lopen de laatste tijd hoog op door de economische crisis en de arrestatie van de kandidaat-burgemeester van de hoofdstad Caracas. Een jaar geleden waren er ook al hevige straatprotesten in het land. Daarbij kwamen toen 40 mensen om.