Shoppingcentra bedreigd in video

De veiligheidsmaatregelen in het Parijse shoppingcenter Les Quatre Temps werden vandaag opgedreven nadat het gisteren een dreiging kreeg van terreurgroep Al-Shabaab. Ook andere westerse shoppingcenters zouden dreigingen hebben ontvangen van de in Somalië gebaseerde terreurgroep Al-Shabaab.

Volgens de directeur van Les Quatre Temps, een groot shoppingcenter gelegen in het Westen van Parijs in het La Defense business district, werden de veiligheidsmaatregelen er sinds deze morgen nog meer aangescherpt.  En dit bovenop de maatregelen die reeds van kracht waren de laatste weken onder het zogenoemde 'Plan Vigipirate', een anti-terreursysteem dat waakt over de veiligheid van de bevolking en terreur bestrijdt.

De meeste bezoekers van Les Quatre Temps waren niet op de hoogte van de dreiging, diegene die dat wel waren zeiden dat ze zouden blijven komen, sommige waren wel bang maar zeiden ook dat het leven doorgaat.

Naast Les Quatre Temps, werden ook Mall of America, the West Edmonton Mall in Canada en  Oxford Street in Londen vernoemd in een video waarin Al-Shabaab verkondigt dat het aanslagen zal plegen in westerse shoppingcenters.

De recente dreigingen aan het adres van westerse shoppingcenters doen denken aan de aanslag die Al-Shabaab-aanhangers pleegden in het Westgate shoppincentrum in Nairobi in september 2013, waarbij toen 67 mensen om het leven kwamen.