"Duitsers en Grieken leggen tekst voor"

VTM NIEUWS-journalist Jelle Frencken is ter plaatse in Brussel waar er onderhandeld wordt over het steunprogramma van Europa aan Griekenland. De Grieken hebben een verlenging van het programma gevraagd, maar ze wilden absoluut aanpassingen aan de tekst doorvoeren. Er werd al de hele dag over gediscussieerd tussen Duitsland en Griekenland voor er met de eurogroep vergaderd werd. Nu zit er volgens Frencken “Schot in de zaak. ”De Duitsers en de Grieken hebben een akkoord bereikt over een tekst. We weten wel nog niet wat er precies in de tekst staat”.

“De vergadering met de eurogroep is zo’n halfuur geleden gestart en het is die tekst die nu wordt voorgelegd aan de andere ministers van Financiën. Dus het is afwachten hoe zij reageren op deze tekst”. Toch is het nog te vroeg om echt over een akkoord te spreken.

“De Duitsers wilden dat Grieken zich aan het programma hielden om een verlenging van zes maanden te krijgen”, zegt Frencken. “De Grieken proberen al de hele tijd aanpassingen door te voeren en te sleutelen aan die tekst. Het is onduidelijk of dat gelukt is. Dat zullen we pas weten als de vergadering geëindigd is”, aldus Jelle Frencken.