3 man geschorst bij Chelsea na racisme

Chelsea heeft 3 mensen een schorsing gegeven om nog naar het stadion te komen nadat er een video verscheen waarop een groep hooligans een zwarte man in Parijs van de metro duwen. Dat meldt BBC News. De club zegt dat ze genoeg bewijsmateriaal hebben om de drie mannen te schorsen. Er zou hen zelfs een levenslange verbanning boven het hoofd kunnen hangen.

Een amateurfilmpje toont een zwarte man die probeert de metro te nemen in Parijs. Hij wordt uit de metro geduwd door een groep hooligans die zingen “We zijn racisten, we zijn racisten en dat vinden we leuk”. Het beeld werd gemaakt door een Brit na de Champions League wedstrijd  van dinsdagtegen Paris St Germain. De krant ‘The Guardian’ kreeg het beeldmateriaal in handen en vermeldde dat het voorval gebeurd was aan het Richelieu-Drouot station in Parijs. De man heeft intussen klacht ingediend omdat hij slachtoffer is van racisme. De politie onderzoekt het incident.

Voetbalclub Chelsea kondigt nu aan dat er drie mannen geschorst zijn van het terrein van de club. En het zou zelfs verder kunnen gaan dan een schorsing.  Als er voldoende bezwarend bewijsmateriaal gevonden wordt om aan te tonen dat ze betrokken waren bij het racistische incident kunnen ze voor het leven verbannen worden. Chelsea zegt in een statement aan de pers dat het voldoende informatie heeft na een getuigenverhoor.