Zwitserse politie rukt uit in Zürich

In de Zwitserse stad Zürich is de politie vanmorgen met de grote middelen uitgerukt. Ook ziekenwagens begeven zich naar een plaats in het noordelijke oude stadsdeel, zo hebben Zwitserse media op gezag van ooggetuigen bericht. Berichten in de media over een schietpartij bevestigde een politiewoordvoerder nog niet. Volgens de politie gaat het niet om een terroristische daad. 

"Er is een grote inzet van de politie, maar wij hebben nog geen details", zei hij. Een medewerker van een restaurant vertelde het nieuwsportaal '20 Minuten' dat hij voor het gebouw iemand neergeschoten heeft zien liggen. 

Op gezag van een ooggetuige meldde Blick dat in de straat een zwaarbewapende man aan een huis is opgedaagd. Dan kwam een man met een auto de oprit opgereden. De politie hield die vervolgens tegen en dan zouden schoten zijn gevallen en is de autobestuurder gevlucht. Maar ver kwam hij niet, in dezelfde straat werd dan nog eens geschoten. 

Geen terrorisme

De politie wilde enkel kwijt dat er bij de arrestatie geschoten is en dat een man gewond is geraakt. Verdere details wordt er momenteel niet gegeven. Er wordt wel benadrukt dat het niet om een terroristische daad gaat. Dat meldt het Duitse persbureau DPA.