Ongeval carnaval Haïti: al 15 doden

In de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince zijn na een ongeluk gisterennacht al 15 doden gevallen. Dat bevestigt de regering van Haïti. Andere bronnen spreken zelfs al van 20 doden. Tijdens de grote carnavalstoet raakte een losgekomen hoogspanningskabel een van de praalwagens en elektrocuteerde verschillende mensen. Tijdens de paniek die daarop volgde zijn ook mensen vertrappeld en gewond geraakt.

In Haïti wordt elk jaar uitbundig carnaval gevierd met een grote optocht waar duizenden mensen naar komen kijken. Tijdens de stoet passeren praalwagens, muzikanten en dansers. Dit jaar liep er echter iets vreselijk fout met de praalwagen van de populaire rapgroep ‘Barikad Crew’. Hoe het precies gebeurd is, weet men nog niet, maar een hoogspanningskabel kwam los en raakte de wagen, waardoor de dansers en muzikanten gëlektrocuteerd werden. Onmiddellijk ontstond er grote paniek en in de massa raakten ook verschillende mensen gewond.

Vandaag zijn al honderden mensen afgezakt naar het ziekenhuis van de stad om te kijken of er een mogelijke bekende onder de slachtoffers is. President Michel Martelly betuigde via Twitter zijn medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers. Het ongeval deed zich naar verluidt voor rond 3 uur ’s nachts  op het Champ de Mars in het centrum van Port-au-Prince.