"Deense politie roept meer getuigen op"

De Deense politie vermoedt dat er meer mensen betrokken waren bij de aanslagen in Kopenhagen.  Dat vertelt VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez vanuit Kopenhagen. De vermoedelijke dader werd neergeschoten door de politie en twee medeplichtigen werden gearresteerd. Intussen wordt er ook sympathie betuigd aan de schutter door sommigen. 

Vooral het internetcafé waar de medeplichtigen werden gearresteerd is een belangrijke plaats voor de politie. “Ze weten heel zeker dat de dader daar ook is geweest op zaterdagavond, tussen de twee aanslagen. En ze denken ook dat hij daar contact heeft gehad met nog andere mensen”, vertelt Karel Lattrez. De politie zoekt dus naar mensen die iets gezien hebben op dat moment en kunnen helpen om andere medeplichtigen op te sporen.

 

Net zoals in Parijs is er in Kopenhagen ook een groep mensen die sympathie tonen voor de dader. Karel Lattrez ging vanmiddag kijken naar het huis waar de man werd neergeschoten en ook daar lagen bloemen en waren mensen aan het bidden voor hem. “Het was een heel grimmige sfeer daar”.