Joodse undercover bespuwd in Parijs

Een journalist van de Israëlische nieuwssite NRG, Zvika Klein, is voor een reportage undercover gegaan en het resultaat is ontluisterend. De man trekt met een keppeltje op zijn hoofd en een videocamera door de straten van Parijs. Hij krijgt verschillende keren zware beledigingen te horen. Op een bepaald moment moest Klein zelfs wegvluchten uit een moslimbuurt.

Gelukkig had Klein een veiligheidsagent bij zich. Na de recente terroristische aanslagen, had hij zich goed laten beschermen. Het idee voor de reportage kwam er dan ook na de dodelijke aanslag op een joodse supermarkt in Parijs. Klein wou zelf weten hoe het voelt om als een jood in Parijs te leven, met dit filmpje als resultaat.

In de toeristische buurt bleef het relatief kalm, maar zodra Klein nabij een moslimbuurt kwam kreeg hij verschillende opmerkingen en zelfs verwijten naar zijn hoofd geslingerd. Hij werd ook bespuwd. 

Patrick Van Gompel vergist zich in de reportage: er wonen 30.000 Joden in België en geen 300.000. Hij heeft het verkeerd ingelezen en biedt zijn excuses aan.