Deense politie zoekt deze man

De Deense politie heeft een foto op Twitter geplaatst van een man die mogelijk gelinkt kan worden aan de dodelijke schietpartij in Kopenhagen, tijdens een debat over vrije meningsuiting. De man werd gefilmd door een beveiligingscamera, niet ver van waar de vluchtauto werd gevonden. Ondertussen is er onduidelijkheid over het aantal schutters. Aanvankelijk was er sprake van twee daders, maar nu zou het maar om één man gaan.

De politie zoekt nu getuigen die deze man gezien hebben of hen met de man in contact kunnen brengen. Er is een massale klopjacht aan de gang in de Deense hoofdstad naar wat de vermoedelijke dader is.

Ondertussen gaat de politie uit van een terroristische aanslag. De aanslag is nog niet opgeëist, maar een van de sprekers op het debat, de Zweedse cartoonist Lars Vilks, was naar alle waarschijnlijkheid het doelwit van de aanslag. Hij publiceerde in 2007 een cartoon van de profeet Mohammed, uitgebeeld als hond. Sindsdien is hij al meermaals bedreigd met de dood en staat hij op een zwarte lijst van Al Qaeda. Die terroristische organistie looft zelfs geld uit voor wie de man kan doden.