Druk verkeer richting skigebieden

Het is al de hele ochtend druk verkeer richting de skigebieden. En die files zullen nog even blijven duren. Dat komt omdat onze krokusvakantie samenvalt met de vakantie in de buurlanden, daardoor is het extra druk op de wegen. Bovendien regent het en sneeuwt het onderweg en dat zorgt voor extra verkeersellende.

In Frankrijk wordt het drukker in de Alpenregio. Het is daar ook aan het regenen en op bepaalde plaatsen is men gestart met preventief strooien. Op de A6 Parijs - Beaune is er vertraging. In het Noorden van Frankrijk is de A1 Parijs-Lille gesloten in beide richtingen voor 20 km bij Roberval door een ongeval met meerdere voertuigen. Wie via Lille naar Parijs rijdt, kiest best de A29 en nadien de A16. Dat laat mobiliteitsclub VAB weten.

In Duitsland verwacht VAB vooral druk verkeer in het zuiden van het land en bij de grensovergangen met Oostenrijk. Vanmorgen stond er al 6 km file op de A8 tussen Stuttgart en München. Bij München vertraagt het verkeer op de ring rond München (A99) richting Salzburg en verder op de A8 München - Salzburg. Aan de grensovergang met Oostenrijk staat er 6 km file op de A7 tussen Ulm en Füssen, er wordt blokrijden toegepast.

In Oostenrijk is er vrij vlot verkeer. Ook hier verwacht VAB vooral problemen op de lokale wegen. In Zwitserland zijn er evenmin grote problemen. Wel werd daar op bepaalde autosnelwegen, zoals de A13 Chur-Bellinzona, een vrachtwagenverbod opgelegd door de sneeuwval.