3 moslimstudenten vermoord in VS

In de Amerikaanse staat North Carolina is een 46-jarige man aangehouden voor de moord op drie jonge moslimstudenten. De man schoot gisteren de drie studenten dood in een appartement in de buurt van de universiteitscampus Chapel Hill. Nadien gaf hij zichzelf aan bij de politie.

De drie slachtoffers Deah Shaddy Barakat, Yusor Mohammad en Razan Mohammad Abu-Salha waren drie jonge moslimstudenten van 23, 21 en 19 jaar oud. Volgens de school waren de slachtoffers familie van elkaar: Razan Abu-Salha was de zus van Yusor Abu-Salha die getrouwd was met Deah Shaddy Barakat.

Barakat was een tweedejaarsstudent tandartsenopleiding. Hij zou bezig geweest zijn met de inzameling van geld om Syrische vluchtelingen in Turkije de nodige mondverzorging te kunnen bieden.

Alle drie werden ze gisteren vermoord door een kogel in het hoofd. De dader, de 46-jarige Craig Stephen Hicks, heeft zichzelf aangegeven bij de politie. Over het motief van de moord is nog niets bekend. De man zou zich op sociale media voorstellen als atheïst en hij zou volgens CNN het volgende gepost hebben:"Wanneer het op beledigingen aankomt, is jullie geloof begonnen, niet ik. Als jullie religie zijn grote mond had gehouden, zou ik dat ook hebben gedaan." CNN kan de authenticiteit van de post echter niet bevestigen.

Of de religieuze overtuiging van de slachtoffers een rol speelde bij het incident, is nog niet duidelijk. De verdachte zou vandaag worden voorgeleid. Op sociale media lokte de dood van de studenten heel wat verontwaardigde reacties uit.