Lot van Amerikaanse gijzelaar onduidelijk

Het is nog steeds niet duidelijk of de Amerikaanse gijzelaar die in handen is van IS effectief is gedood bij de Jordaanse bombardementen van gisteren. De terreurbeweging had dat nieuws zelf verspreid, maar de VS kan het nog niet bevestigen.

De gijzelaar is Kayla Jean Muller, een hulpverleenster van 26 die in augustus 2013 werd ontvoerd in Syrië. Ze zou door IS zijn vastgehouden in een gebouw in de stad Raqqa, dat gisteren is gebombardeerd door Jordanië.

"Geen enkel bewijs"

IS publiceerde gisteren een foto waarop het vernielde gebouw te zien was. Maar Buitenlandse Zaken in de VS kan het nieuws niet bevestigen. “Het wordt wel onderzocht, maar er is nog geen enkel bewijs”, klinkt het.

Ouders doen oproep

De ouders van de gijzelaar hopen dat hun dochter nog in leven is. Voor de camera reageren ze niet, maar ze doen wel een rechtstreeks oproep naar IS. “Jullie vertelden ons dat jullie Kayla behandelden als jullie gast. Als dat effectief zo is, is haar veiligheid jullie verantwoordelijkheid.”

De 26-jarige gijzelaar zou de enige Amerikaanse gijzelaar zijn die nog in handen is van IS. Drie andere Amerikaanse gijzelaars werden door de terreurbeweging vermoord.